Over mij

Tja, het is wel fijn om te weten wie je voor je hebt als je bij mij komt voor een gesprek. Ik ben Maaike Kuijsten (47), getrouwd met Ewout en samen hebben we 3 prachtige dochters, 2 lieve schoonzoons en een kleinzoon. Ik woon en werk al zo’n 22 jaar in het groene Veenendaal. Lezen vind ik fijn en zingen heeft mijn hart. Een stil plekje opzoeken doe ik graag.

Maaike persoonlijk
Woorden die bij mij als persoon en als coach passen:

  • Puur
  • Bewogen
  • Kwetsbaar opstellen
  • Liefdevol

Een collega zei eens: ‘Met jou wordt de afdeling een stukje liever…’

Waar kom ik vandaan?

In Utrecht liggen mijn roots. Ik was een zogeheten KOP-kind, kind van ouders met psychische problemen. Mijn grote vraag was dan ook: hoe overleef ik de tijd hier op aarde?

Ik trouwde vrij jong en kreeg een gezin. Ruimte om stil te staan bij wat ik had meegemaakt was er niet. Dus ik ging door… Er ontstond bij mij een verlangen om niet meer met zo’n zware ballast rond te hoeven lopen. Ook het verlangen om dichtbij Jezus te zijn werd groter.

Wie ben ik eigenlijk? Hoe ziet God mij? Wat mag ík doen in Zijn koninkrijk? Door o.a. het onderwijs van de Royal Mission Parttime School en Vrij Zijn kwam ik er achter dat God een plan met mijn leven heeft. Hij heeft mij zo mooi gemaakt met unieke eigenschappen die alleen bij mij passen. En Hij wil met mij praten en samenwerken, hoe gaaf is dat! Was ik er toen? Oh nee, die ballast hè… Nou ik kan je vertellen dat de Heilige Geest the best coach ever is! Ik leerde om stil te zijn bij God met alles wat er op dat moment was; verdriet, woede, angst. Soms aan de hand van een vers uit de bijbel, soms raakte Hij een pijnlijk stukje van mijn verleden aan. Pijnlijk, en ook zo helend. Muren rondom mijn hart brokkelden af. Weet je, we hebben allemaal overlevingsmechanismen opgebouwd, dat was vroeger nodig. Maar als je ouder wordt is dat vaak niet meer nodig. Ik kan nu zeggen: Ik leef!!